Historische gegevenscollecties toegevoegd in juni 2020

Historische gegevenscollecties toegevoegd in juni 2020

Reacties

We hebben in juni 8,3 miljoen historische gegevens toegevoegd uit zes nieuwe collecties, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Nieuw-Zeeland. Vier miljoen gegevens betreffen een index van de medailles die na de Eerste Wereldoorlog in het Verenigd Koninkrijk zijn uitgereikt. Bovendien zijn er drie collecties uit het Spaanse bisdom Vitoria toegevoegd: een doopindex, een huwelijksindex en een overlijdensindex. Daarnaast zijn er twee collecties uit Nieuw-Zeeland toegevoegd: een index van militair personeel in de Eerste Wereldoorlog en een index van de eerste kolonisten. Deze update brengt het totale aantal historische gegevens op MyHeritage op 12,5 miljard.

Dit zijn de details van deze nieuwe collecties:

CollectieBeschrijving Aantal gegevensLink om te zoeken

Verenigd Koninkrijk, Index van dienst medailles en beloningsregisters, 1914–1918
Een index van de lijsten voor dienstmedailles en onderscheidingen die na de Eerste Wereldoorlog in het Verenigd Koninkrijk zijn verleend.4,495,296 gegevensNu collectie doorzoeken

Spanje, Bisdom Vitoria, Doopindex, 1535–1903
Een doopindex voor het Spaanse bisdom Vitoria voor de periode van 1535 tot 1903.2,493,190 gegevensNu collectie doorzoeken

Spanje, Bisdom Vitoria, Overlijdensindex, 1573–1904

Een overlijdensindex voor het Spaanse bisdom Vitoria voor de periode van 1573 tot 1904.483,122 gegevensNu collectie doorzoeken

Spanje, Bisdom Vitoria, Huwelijksindex, 1559–1899


Een huwelijksindex voor het Spaanse bisdom Vitoria voor de periode van 1559 tot 1899.363,452 gegevensNu collectie doorzoeken

Nieuw- Zeeland, Index van militair personeel en reservisten Eerste Wereldoorlog


Een index van soldaten uit Nieuw-Zeeland die in de Eerste Wereldoorlog hebben gediend.355,584 gegevensNu collectie doorzoeken

Nieuw- Zeeland, Index van vroege kolonisten, 1840–1864


Een index van vroege kolonisten in Nieuw-Zeeland voor de periode van 1840 tot 1864.117,604 gegevensNu collectie doorzoeken

Verenigd Koninkrijk, Index van dienst medailles en beloningsregisters, 1914–1918

Deze collectie van 4,4 miljoen gegevens bestaat uit indexkaarten van het Army Medal Office, het Britse bureau dat na de Eerste Wereldoorlog de administratie van dienstmedailles en andere onderscheidingen bijhield. De collectie bevat naast de voor- en achternaam informatie over het korps, het regimentnummer, de rang en het aantal dienstjaren van de persoon.

De collectie omvat Britse soldaten, officieren van het Britse leger, personeel van het Indiase leger, verpleegkundigen van het Britse leger, personeel van het Royal Flying Corps, personeel van de Royal Naval Division en een select aantal burgers.

Onder de records in deze collectie bevindt zich die van William Hackett. William bracht in het Franse dorp Givenchy-lès-la-Bassée drie andere Britse militairen in veiligheid nadat ze op een vijandelijke mijn waren gelopen. Voor zijn dapperheid werd hij onderscheiden met het Victoria Cross, de hoogste Britse militaire onderscheiding.

William Hackett Service Medal Record, [Credit: MyHeritage United Kingdom, Service Medal and Award Rolls Index, 1914–1918]
Vermelding in de index voor dienstmedailles voor William Hackett [Bron: MyHeritage, Verenigd Koninkrijk, Index van Dienst medailles en Beloningsregisters, 1914-1918]
Doorzoek de collectie Verenigd Koninkrijk, Index van dienst medailles en beloningsregisters, 1914–1918

Vitoria, Spanje

Vitoria-Gasteiz is de grootste gemeente en hoofdstad van de autonome regio Baskenland in Noord-Spanje. De Spaanse autonome regio maakt deel uit van het grotere Baskenland ( Euskal Herria). Het Baskische volk is een inheemse etnische groep die zich al vóór de Romeinse invasie in de streek gevestigd had. De Basken behouden nog steeds een eigen taal, cultuur en identiteit.

Deze maand hebben we drie collecties uit het Spaanse bisdom Vitoria toegevoegd, die tot aan de zestiende eeuw teruggaan. Deze collecties kunnen heel waardevol zijn voor iedereen met Baskische roots.

Spanje, Bisdom Vitoria, Doopindex, 1535–1903

Deze collectie van 2,4 miljoen gegevens bestaat uit een index van doopakten uit het bisdom Vitoria in Spanje. De records bevatten vaak de voor- en achternamen van het gedoopte kind, de voor- en achternamen van de vader en de moeder van het kind, de datum van de doop en de parochie, stad, gemeente en provincie of historische streek waar de doop plaatsvond.

De index bevat ook de doopakte van María Del Cármen Fournier Partearroyo, de dochter van Heraclio Fournier González, die bekend is vanwege zijn wereldberoemde speelkaartontwerpen. Hij is in 1889 onderscheiden met een bronzen medaille op de Wereldtentoonstelling in Parijs.

Playing card designs of Heraclio Fournier Gonzalez
Speelkaartontwerpen van Heraclio Fournier González

In het doopverslag van zijn dochter vindt u de datum van de doop, de volledige namen van de ouders, details over de parochie en details over de originele scans.

Baptism record of María Del Cármen Forunier Partearroyo
Doopakte van María Del Cármen Fournier Partearroyo [Bron: MyHeritage, Spanje, Bisdom Vitoria, Doopindex, 1535-1903]
Doorzoek Spanje, Bisdom Vitoria, Doopindex, 1535–1903

Spanje, Bisdom Vitoria, Overlijdensindex, 1573–1904

Deze collectie bestaat uit een index van overlijdensakten uit het bisdom Vitoria in Spanje. De records bevatten vaak de voor- en achternamen van de overledene, de datum van de begrafenis en de parochie, stad, gemeente en provincie of historische streek waar de teraardebestelling plaatsvond.

Doorzoek Spanje, Bisdom Vitoria, Overlijdensindex, 1573–1904

Spanje, Bisdom Vitoria, Huwelijksindex, 1559–1899

Deze collectie bestaat uit een index van huwelijksakten uit het bisdom Vitoria in Spanje. De records bevatten vaak de voor- en achternamen van de bruid en de bruidegom, de huwelijksdatum en de parochie, stad, gemeente en provincie of historische streek waar het huwelijk is voltrokken.

Doorzoek Spanje, Bisdom Vitoria, Huwelijksindex, 1559–1899

Nieuw-Zeeland, Index van militair personeel en reservisten Eerste Wereldoorlog

Deze collectie is een index van soldaten uit Nieuw-Zeeland die in de Eerste Wereldoorlog hebben gediend. De records kunnen de volgende informatie bevatten: voor- en achternaam van de soldaat, geboorteplaats, woonplaats, rekruteringsdistrict, overlijdensdatum, begraafplaats en de volledige naam en woonplaats van verwanten. De records kunnen de volgende aanvullende informatie bevatten: burgerlijke staat, beroep, werkgever, rang, militaire eenheid en opmerkingen van uiteenlopende aard.

Doorzoek Nieuw-Zeeland, Index van militair personeel en reservisten Eerste Wereldoorlog

Nieuw-Zeeland, Index van vroege kolonisten, 1840–1864

Deze collectie bestaat uit een index van personen die in het midden van de negentiende eeuw in Nieuw-Zeeland woonden. De gegevens zijn afkomstig uit verschillende bronnen, voornamelijk kieslijsten en lijsten voor rechtbankjury’s uit de periode 1853-1864. De records kunnen de volgende informatie bevatten: voor- en achternaam van de persoon, woonplaats in Nieuw-Zeeland en het jaar waarin iemand daar geregistreerd stond.

Deze collectie bevat een vermelding voor de staatsman Edward Gibbon Wakefield, bekend van het naar hem genoemde kolonisatieplan – het Wakefield-programma – om arbeiders voor Zuid-Australië te werven.

Settler Record of Edward Gibbon Wakefield, [MyHeritage New Zealand, Index of Early Settlers, 1840–1864]
Vermelding voor de kolonist Edward Gibbon Wakefield [Bron: MyHeritage, Nieuw-Zeeland, Index van vroege kolonisten, 1840-1864]
Doorzoek Nieuw-Zeeland, Index van vroege kolonisten, 1840–1864

Samenvatting

Het doorzoeken van deze collecties op MyHeritage is gratis. Om deze gegevens volledig te kunnen bekijken en op te slaan in uw stamboom, heeft u een Data of Compleet abonnement nodig.

Als u een stamboom op MyHeritage hebt, dan waarschuwt onze Record Matching-technologie u automatisch als er matches zijn tussen records in deze collecties en uw verwanten. U hebt dan de mogelijkheid om de record te bekijken en te beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen.

Veel plezier met de nieuwe collecties!

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd