Voor Courteney Cox en Matthew Perry is de Friends reünie ook een familiereünie

Voor Courteney Cox en Matthew Perry is de Friends reünie ook een familiereünie

Veel enthousiaste fans van de populaire serie ‘Friends’ waren er dol op om naar de vrienden Chandler en Monica te kijken, die uitgroeiden tot een van de meest schattige tv-koppels aller tijden. Nu, met de release van ‘Friends: The Reunion’, kunnen die fans ervan genieten om hen 17 jaar na de laatste aflevering weer samen te zien. Acteurs Courteney Cox en Matthew Perry hadden zo’n geweldige chemie op het scherm; het is geen wonder dat hun personages bij iedereen geliefd waren.

Nou, het blijkt dat deze vrienden eigenlijk al die tijd familie waren! Courteney en Matthew zijn verwanten in de elfde graad!

Deze familieband werd ontdekt door het MyHeritage Research-team en het verhaal werd opgepikt door honderden verschillende nieuwsmedia, waaronder CNN.

Matthew werd in Massachusetts geboren als zoon van een Canadese journalist en een Amerikaanse acteur en voormalig model. Zijn ouders waren gescheiden toen hij nog een baby was, en hij werd opgevoed door zijn moeder in Ottawa, Ontario. Op 15-jarige leeftijd verhuisde hij naar Los Angeles om te acteren en werd beroemd vanwege zijn geliefde rol als Chandler Bing in ‘Friends’.

Courteney is geboren en getogen in Alabama. Haar ouders scheidden ook toen ze nog een kind was. Ze verhuisde naar Washington D.C. om architectuur te studeren, maar volgde daarna een carrière in modellenwerk en acteren. Ze verscheen in een paar populaire muziekvideo’s, films en tv-series voordat ze beroemd werd vanwege haar rol in Friends. Ze deed oorspronkelijk auditie voor de rol van Rachel Green, maar werd gecast als Monica Geller.

Courteney’s moeder is een afstammeling van William Hasborn Haskell III, een zeekapitein uit Engeland geboren in het begin van de 17e eeuw, en zijn vrouw, Ellen Stone. William en Ellen hadden meerdere kinderen. Courteney’s moeder stamt af van hun zoon Roger, terwijl Matthew’s vader een afstammeling is van hun zoon William IV. Ellen, Roger en William verhuisden in 1635 naar wat later de Verenigde Staten werd.

Het blijkt dus dat de langverwachte special die recent werd uitgezonden niet alleen een reünie van vrienden is – het is zelfs een familiereünie!