MyHeritage verwelkomt Wilding en Bell

MyHeritage verwelkomt Wilding en Bell

Wij zijn verheugd om twee nieuwe teamleden, Russ Wilding en Roger Bell te verwelkomen bij MyHeritage.

Roger Bell (links) en Russ Wilding (rechts)

Roger Bell (links) en Russ Wilding (rechts)

Russ en Roger zijn de voormalige oprichters van Footnote.com, welke in 2010 door Ancestry.com is overgenomen. Russ is aangewezen als Chief Content Officer en Roger als VP Product bij MyHeritage. Zij hebben inmiddels hun intrek genomen in ons Amerikaanse kantoor in Utah.

Russ en Roger zijn verantwoordelijk voor het uitbreiden van de internationale content voor onze gebruikers wereldwijd. Dit zal een groot voordeel zijn voor onze gebruikers daar het de gigantische hoeveelheid aan gegevens welke gebruikers op MyHeritage delen goed aanvult. Hiermee is MyHeritage uitgegroeid tot ’s werelds grootste sociale familienetwerk waar men ontdekkingen doet en deelt.

De aanstelling van Wilding en Bell ligt in lijn met het doel om de historische datacollecties op MyHeritage uit te breiden. Met de recente aankoop van FamilyLink Inc. in November 2011, waarmee miljarden historische gegevens zijn gemoeid heeft MyHeritage de eerste stappen gezet. Het vanaf 2 April jl. gratis beschikbaar stellen van de Amerikaanse volkstelling van 1940 volgde hierop.

Russ Wilding – een hooggewaardeerde vakman in de markt van familiegeschiedenis, zal verantwoordelijk zijn voor het opzetten en leiden van een nieuwe afdeling, welke historische data zal aankopen, huren, transcriberen, crowdsourcen, en produceren, zoals volkstellingen, geboorte- en huwelijksakten. Hij is zeer ervaren in het aankopen van historische gegevens, het huren en digitaliseren daarvan. Deze ervaring heeft hij opgedaan gedurende zijn 11-jarige positie als CEO van iArchives Inc. en oprichter en CEO van de website Footnote.com.

Roger Bell – zal als VP Product tezamen met het MyHeritage Productteam zich richten op het ontwikkelen van meer producten voor onze gebruikers alsook middelen om historische bestanden te crowdsourcen. Gedurende de vier jaar die Roger bij Footnote.com heeft doorgebracht als Senior VP Product and Development, speelde hij een onmisbare rol in het bepalen van de strategische koers van Footnote.com en de vorming en het management van het team. Eerder was Director of Product Management bij Ancestry.com, tussen 2002 en 2006 waar hij verantwoordelijk was voor zoekmachineoptimalisatie, gebruikerservaring en community-middelen.

Zoals eerder vermeld zal een deel van hun verantwoordelijkheid bestaan uit het initiëren van een wereldwijd crowdsourcingproject. Russ en Roger zullen tezamen met onze gebruikers en communitymanagers het geheel gaan coördineren teneinde meer data in 38 talen beschikbaar te stellen voor onze internationale gebruikers.