MyHeritage Adventskalender

Reacties1

Kent u ze nog van vroeger, de adventskalender / kerstkalender? Van 1 December tot aan de Kerst mocht je dan iedere dag een vakje openmaken om een verrassing te onthullen.

Wij zullen hetzelfde principe aanhouden en iedere dag een vakje onthullen. Dit kan een feit over MyHeritage zijn, een algemene tip, een nuttige link, een prijsvraag of een kortingscode.

Bekijk dan ook iedere dag deze post om te zien of er een prijs bij zit!

Luik 1: De advent is in het christendom de benaming voor de aanloopperiode naar kerst. De naam advent komt van het Latijnse woord adventus, dat komst betekent. De advent begint altijd op de zondag die valt tussen 27 november en 3 december en eindigt op 24 december.

Luik 2: Wist u dat u met ons gratis genealogieprogramma Family Tree Builder een onbeperkt aantal personen kunt invoeren? Download de laatste versie hier gratis.

Luik 3: Verrassing! U krijg 20% korting op een stamboomposter als u de volgende code gebruikt: MHADV13 . Deze code is geldig t/m 31-01-2014. Maak er gebruik van en verras uw familieleden met een stamboom. Ook leuk als cadeau.

Luik 4: De Kerstman gaat terug op Sinterklaas, die door Nederlandse kolonisten werd meegenomen naar Noord-Amerika. De Amerikaanse Santa Claus is een verbastering van de Nederlandse naam Sinterklaas.

Luik 5: Tip: Bekijk altijd de achterkant van een familiefoto voor aanwijzingen, zoals een datum, plaats, naam of adres.

Luik 6: MyHeritage heeft vele historische foto’s beschikbaar via Pinterest, een digitaal prikbord.

Luik 7: Heeft u speciale kerstgerechten die u traditoneel bereid tijdens de feestdagen? Wij horen graag welke dat zijn. Wist u dat u in uw familiesite ook familierecepten kwijt kunt? Om dit te activeren in uw familiesite, gaat u naar de site, klikt u rechtsboven in het menu en kiest Mijn Site-instellingen >> Inhoud >> vink dan het vakje recepten aan en klik dan Opslaan.

Luik 8+9: Heeft u een favoriete voorouders? Vertel ons waarom en maak kans op een GRATIS stamboomposter t.w.v. € 20,-

Luik 10: Wist u dat u familieleden kunt uitnodigen? Dit is heel handig als u hen hun deel van de stamboom zelf wilt laten aanvullen.

Luik 11: Weet u waar advent voor staat?

Luik 12: Welke feestdag vind u leuker, Sinterklaas of Kerst?

Luik 13: In hoeveel talen is onze ‘MyHeritage App’ beschikbaar? Onder de goede antwoorden geven wij 1 gratis stamboomposter weg t.w.v. € 20

Luik 14: Tip: 10 dingen om in gedachten te houden bij het maken van een familiefoto.

Luik 15: Volg ons op Facebook, zie onze pagina hier.

Luik 16: Welk nummer brengt u in de kerststemming? Laat het ons weten!

Luik 17: Bent u geïnteresseerd hoeveel MyHeritage-gebruikers uw achternaam dragen? Laat uw achternaam achter en u krijgt het aantal door.

Luik 18: 10 tips voor het interviewen van familieleden! Zie hier.

Luik 19: Het verhaal achter de kerstboom, kunt u hier lezen.

Luik 20: Nodig uw familieleden uit om samen tijdens de feestdagen de stamboom te bekijken en aan te vullen. Ga naar uw familiesite, klik op tabblad START >> Leden uitnodigen.

Luik 21: Wilt u een kerstgroet uitbrengen in een andere taal? Op de volgende pagina staan ze in 334 talen: https://blog.myheritage.nl/2013/12/kerstgroet-in-334-talen/

Luik 22: Weet u een leuk onderschrift bij deze foto? Laat het ons weten!

Bron: Nationaal archief

Luik 23: Wist u dat u een leuk familiespel kan spelen met de foto’s van uw directe familieleden en voorouders? Log in op uw familiesite en klik op Familiespel in het menu, linksboven aan de startpagina. Veel plezier!

Luik 24: Een fijne vierde advent

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd

 • Paul C. Smis


  december 2, 2013

  Advent is een periode van inkeer en bezinning. We wachten op de komst van Kerst. Niet vaak zal de bezinning zo’n onverwachte wending hebben genomen als op die decemberdag in 1959, op mijn lagere school, St. Franciscus in Amsterdam.

  Wij zaten in de les en er gingen momenten voorbij, waarop we nauwelijks aan inkeer of bezinning dachten. Tot plots de hele school moest worden ontruimd omdat de adventskrans, die in de hal hing, in brand was gevlogen.

  Ik was een jongetje van acht en ik was diep onder de indruk van het gebeurde. Mijn inkeer en bezinning materialiseerden in het besef, dat vuur gevaarlijk was, zelfs op ‘heilige’ plaatsen.

  Opgelucht haalde ik adem toen ik bij thuiskomst zag, dat er een emmer water klaar stond, naast de strooien kerststal en de kerstboom met echte kaarsen.