MyHeritage terugblik 2012

MyHeritage terugblik 2012

Terugkijkend op 2012 is het afgelopen jaar een ongelofelijk jaar geweest voor MyHeritage. Wij kijken samen met u terug op de hoogtepunten.

Het jaar begon met de aankondiging van de samenwerking met Family Tree DNA m.b.t. DNA-tests voor genetische genealogie. DNA-onderzoek kan helpen bij het achterhalen van verwantschappen door het DNA te vergelijken met samples van honderden duizenden personen uit de toenemende database van Family Tree DNA.

De resultaten kunnen u inzicht geven in een bloedverwantschap met een persoon die nog in leven is via een gezamenlijke voorouder die honderden jaren geleden heeft geleefd. Maar kan ook meer duidelijkheid verschaffen over de etnische achtergrond van uw familie en dus waar u eventueel opzoek kunt gaan naar meer informatie.

Wij verwelkomden onze 1000e Facebookfan!! en hebben na die dag er ruim 2000 nieuwe fans bijgekregen! Zit u ook op Facebook, wordt ook fan van onze MyHeritage-pagina.

1000e MyHeritage Facebook-fan

1000e MyHeritage Facebook-fanGepersonaliseerde Familiekalenders van MyHeritage (klik voor vergroting)

Gepersonaliseerde Familiekalenders van MyHeritage (klik voor vergroting)

In Maart hebben wij de persoonlijke familiekalenders toegevoegd aan ons productaanbod.

U heeft reeds veel tijd besteed aan het invoeren van namen, verjaardagen, jubilea en andere belangrijke data. Wij hebben het u gemakkelijker gemaakt om met één druk op de knop deze data automatisch te importeren in een prachtige gepersonaliseerde familiekalender waarbij uw foto’s ook overgezet worden. Eénmaal overgezet kunt u alles naar wens aanpassen en thuis of als cadeau laten bezorgen.

De Amerikaanse Volkstelling van 1940 was een waar genealogisch hoogtepunt, waar voor het eerst de volkstelling opengesteld werd voor het publiek. MyHeritage was de eerste commerciële organisatie die alle scans van de volkstelling online beschikbaar stelde en de index lanceerde waarmee mensen naar familieleden konden zoeken zonder dat zij wisten waar zij woonden in 1940.

Ondergetekende heeft veel plezier beleefd aan het zoeken naar onze favoriete beroemdheden voor MyHeritage dat zelfs door de Amerikaanse media werd opgepakt.

Rond deze tijd lanceerden wij tevens een update van onze stamboomapplicatie (app) voor mobiele toepassingen (mobile) waarmee men kan zoeken in de volkstelling en overige historische collecties. Daarnaast meldden wij dat er twee zwaargewichtigen waren aangetrokken ter uitbreiding en versterking van de MyHeritage-familie, namelijke Russ Wilding als Chief Content Officer en Roger Bell als VP Product. Sinds hun aanstelling zijn zij de hele wereld overgevlogen om interessante collecties te ontdekken en deze toegankelijk te maken voor onze gebruikers.

Juni 2012 staat nog altijd vers in ons geheugen. Het moment waarop wij 1 miljard profielen bereikten – een mijlpaal voor MyHeritage, waar diverse mediasites zoals marketingsite DutchCowboys.nl over verslag van deden. Bekijk de video (hieronder) van de viering hiervan.

In Juni lanceerden wij SuperSearch – de genealogie zoekmachine met miljarden historische gegevens en miljoenen openbare stambomen. Dit is nu dé plek geworden voor het zoeken naar informatie voor familiegeschiedenis in grote collecties met gegevens zoals geboorte, huwelijk en overlijden, begraaf, volkstelling, leger, immigratie, jaarboeken en vele meer.

SuperSearch heeft tevens een fantastische krantencollectie met meer dan 120 miljoen krantenpagina’s tot de 17e eeuw.

Vervolgens kwam na de lancering van SuperSearch de aankondiging van de nieuwe technologie genaamd Record Matching. Hiermee zoekt het systeem in de gigantische historische collecties op SuperSearch automatisch naar alle namen die in uw stamboom voorkomen.

Dit was een hele grote stap in het automatiseren van stamboomonderzoek en een doorbraak in de markt van familiegeschiedenis.

Randy Seaver, een belangrijke genealoog liet ons Record Matching testen op zijn stamboom . Lees over de automatische Record Matches die gevonden zijn voor hem en wat andere experts te zeggen hadden.

In November, haalden wij $25 miljoen op aan groeikapitaal om de activiteiten van MyHeritage een boost te geven en groei en betere dienstverlening naar onze gebruikers mogelijk te maken.

En tot slot niet geheel onbelangrijk hebben wij één van de grootste websites in genealogie overgenomen, te weten Geni.com en daarmee tevens de grootste acquisitie van MyHeritage. Het was breed opgepakt door de media en vergrootte het netwerk van MyHeritage tot wel 72 miljoen gebruikers wereldwijd, 1.5 miljard stamboomprofielen en 27 miljoen stambomen. Hiermee bevat het de meest internationale en diverse collectie aan historische gegevens van de hele wereld.

De Geni-acquisitie ligt nog vers in het geheugen. De websites zullen nog afzonderlijk van elkaar blijven opereren. Gebruikers van beide websites zullen matches ontvangen van elkaar en gebruikers van Geni.com ontvangen ook Record Matches, zodat ook zij nieuwe ontdekkingen kunnen doen.

Als wij terugkijken op wat wij bereikt hebben in 2012, zijn wij erg trots. Onze familie is gegroeid , onze historische collectie is grote geworden en wij hebben mooie technologieën en producten gelanceerd. Wij hebben alles behaald waar wij op gehoopt hadden en nog veel meer.

In 2013 zullen wij ons focussen op het aanbieden van nog meer historische gegevens en technologieën om familiegeschiedenis nog toegankelijker te maken voor iedereen.

Wij kijken uit naar een jaar nog enerverender dan vorig jaar. Wij bedanken jullie allen voor jullie steun en deelname aan de MyHeritage-familie.

Namens ons allemaal bij MyHeritage wensen wij u en uw families het allerbeste toe!!