Terugblik op een fantastisch 2019

Reacties

Het einde van 2019 markeert het einde van een memorabel decennium voor ons bij MyHeritage – een decennium van groei en innovatie. We zijn trots op alles wat we hebben bereikt en kunnen niet wachten om nieuwe en interessante mijlpalen te bereiken in het komende decennium.

In de afgelopen 10 jaar hebben we een schat aan wereldwijde historische records opgebouwd, MyHeritage DNA-tests voor genealogie en gezondheid geïntroduceerd, 69 miljoen gebruikers aangemeld, 3,07 miljard stamboomprofielen toegevoegd, 7 bedrijven overgenomen, 406 werknemers verwelkomd, en zoveel meer.

2019 was op zichzelf een jaar van belangrijke prestaties. Hier bij MyHeritage was het ook een jaar van gezondheid. We hebben actieve stappen gezet om onze gebruikers te ondersteunen bij het maken van keuzes voor een gezond en bevredigend leven. Door uw verleden door genetische genealogie te begrijpen en uw potentiële gezondheidsrisico’s te begrijpen, kunt u weloverwogen beslissingen nemen die een gunstige invloed kunnen hebben op uw toekomst en die van uw gezin.

Hier zijn enkele statistieken van het afgelopen jaar:

Terugblik op highlights van 2019

Januari

In januari zijn we onze activiteiten voorafgaand aan het Eurovisie Songfestival 2019 officieel gestart met geweldige content uit allerlei familiegeschiedenissen. We werkten samen met een selecte groep Eurovisie-sterren – uit heden en verleden – om hen mee te nemen op een ontdekkingsreis door de familiegeschiedenis.

Februari

Vriend van MyHeritage en auteur van Something Beautiful Happened, Yvette Corporon, bezocht de set Fox and Friends in februari en onthulde Griff Jenkins zijn MyHeritage DNA-resultaten live op tv. Yvette voorzag Griff van zijn etniciteitsuitslag en fascinerend genealogisch onderzoek, ondersteund door historische documenten gevonden door het onderzoeksteam van MyHeritage.

Ons team is op volle sterkte aanwezig op het grootste genealogie-evenement van het jaar – de RootsTech 2019-conferentie in Salt Lake City, Utah. MyHeritage was een platina-sponsor van de conferentie. Met een belangrijke aankondiging van MyHeritage elke dag van de conferentie, bleef de spanning op peil. Lees het volledige verslag hier.

Op RootsTech hebben we twee interessante DNA functies aangekondigd: AutoClusters en Theory of Family Relativity™.

AutoClusters is een nieuwe tool voor genetische genealogie die DNA Matches groepeert, die waarschijnlijk afstammen van gemeenschappelijke voorouders in een aantrekkelijke visuele weergave. Deze makkelijk te gebruiken tool helpt u uw DNA Matches meer efficient te analyseren als groep, in plaats van losse individuen, waardoor het makkelijker is om inzicht te krijgen in verschillende takken van uw stamboom.

De Theory of Family Relativity™ functie helpt u het meest te halen uit uw DNA Matches door het combineren van genealogische informatie uit miljarden stamboomprofielen en historische gegevens om een theorie aan te bieden, hoe u en uw DNA Matches verwant kunnen zijn. Als u een MyHeritage DNA test heeft gedaan of uw DNA-resultaten heeft geüpload naar MyHeritage, kan deze revolutionaire technologie u nieuwe informatie bieden over uw familierelaties.

Er waren enkele van de beste functies die we de afgelopen jaren hebben uitgebracht, en onze gebruikers waren enthousiast.

Een andere grote aankondiging bij RootsTech was de uitbreiding van ons pro bono-initiatief DNA Quest. DNA Quest is gelanceerd in maart 2018 en is een pro-bono project om geadopteerden en hun geboortefamilies te herenigen door middel van genetische tests. Na het succes van het oorspronkelijke initiatief, hebben we besloten om DNA Quest uit te breiden en nog eens 5.000 gratis MyHeritage DNA-kits te doneren aan in aanmerking komende deelnemers, met als doel geadopteerden wereldwijd te helpen zich te herenigen met hun biologische families.

Oprichter en CEO Gilad Japhet kondigde aan dat MyHeritage zijn doelstelling heeft voltooid om alle begraafplaatsen van Israël te digitaliseren. Israël is nu het eerste land ter wereld dat bijna alle grafstenen heeft gedigitaliseerd en online beschikbaar gesteld – gratis.

Maart

Aan het einde van de maand hebben we de MyHeritage Eurovision Look-alike app gelanceerd om te ontdekken op welke Eurovisie-ster u het meest lijkt.

April

In april kondigden we de MyHeritage Eurovision Bus Tour aan. Van 5–21 april reisde MyHeritage dwars door Europa, om fans aan te moedigen hun Eurovisie-koorts te delen en interessante ontdekkingen te doen over hun familiegeschiedenis.

We ontvingen Netta Barzilai, winnares van het Eurovisiesongfestival 2018, op het hoofdkantoor van MyHeritage om haar familiegeschiedenis en DNA resultaten te onthullen.

We nodigden 6 van de beste patissiers en patissiers in Frankrijk uit om te onderzoeken hoe hun wortels hun culinaire creaties hebben beïnvloed. Lees meer over de chef-koks en hun familiegeschiedenis op onze Gourmet Origins site.

Mei

Yvette Corporon keerde in mei terug naar de set van Fox and Friends om de etnische oorsprong van de nieuwe co-host, Jedediah Bila, te onthullen. Jedediah ontdekte fascinerende inzichten over haar afkomst dankzij haar DNA-resultaten van MyHeritage en hoorde enkele interessante weetjes uit haar kleurrijke familiegeschiedenis.

Het grootste live muziekevenement ter wereld, het Eurovisiesongfestival 2019, vond plaats in mei in Tel Aviv, Israël. Als Presenting Partner produceerde ons team content gericht op het rijke erfgoed van het Eurovisie Songfestival.

In mei hebben we de lancering aangekondigd van de MyHeritage DNA test voor Gezondheid, Afkomst en Verwantschap, die nieuwe dimensies van genetisch inzicht biedt om uw leven te verrijken, u te informeren over uw gezondheid en u te helpen geïnformeerde keuzes over leefstijl te maken. Een krachtige mogelijkheid om uw gezondheidsrisico’s te kennen en het heeft voordelen om die informatie met familieleden te delen, zodat zij ook worden geïnformeerd.

De nieuwe gezondheidstest werd gelanceerd met gedetailleerde gezondheidsrapporten voor 27 aandoeningen. Deze omvatten innovatieve polygene rapporten voor veel voorkomende aandoeningen zoals hartaandoeningen, borstkanker bij vrouwen en diabetes type 2; genetische risicorapporten voor 11 monogene aandoeningen, waaronder de ziekte van Parkinson, Alzheimer en de ziekte van Crohn, en 13 dragerschapsrapporten voor aandoeningen zoals de ziekte van Tay-Sachs, cystische fibrose en sikkelcelanemie.

We hebben een moederdagwedstrijd gehouden waarin we gebruikers vroegen hun gelijkaardige foto’s in te sturen met de vrouwen in hun gezin. De resultaten stroomden binnen en de gelijkenissen waren ongelooflijk.

Juni

In juni begonnen we MyHeritage DNA-kits te verkopen in 30 verschillende Costco-winkels in het Verenigd Koninkrijk en IJsland. De vergrote beschikbaarheid van MyHeritage DNA-kits in het Verenigd Koninkrijk heeft bijgedragen aan nog meer DNA-matches voor MyHeritage DNA-gebruikers over de hele wereld.

Juli

We hebben de data voor de Theory of Family Relativity™ herzien om u van nieuwe en bijgewerkte theorieën te voorzien die uitleggen hoe u en uw DNA Matches verwant kunnen zijn.

Televisiepersoonlijkheid Dr. Phil verwelkomde MyHeritage terug in zijn show om zijn vrouw, Robin McGraw, eerder onbekende details over haar familiegeschiedenis te onthullen.

Augustus

Als onderdeel van een nieuw partnerschap met de Backstreet Boys, deed elk bandlid een MyHeritage DNA-test om meer te weten te komen over zijn oorsprong, en ze wachtten reikhalzend uit op hun resultaten. Deze video volgt AJ, Howie D., Nick, Kevin en Brian terwijl ze hun resultaten ontvangen.

Een studie die werd uitgevoerd door MyHeritage in samenwerking met statisticus en demograaf Dr. Daniel Staetsky onthulde dat er verrassend veel mensen afstammen van Joodse voorouders in Hongarije – veel hoger dan eerder geschat door demografen.

September

In september hebben we MyHeritage LIVE 2019 georganiseerd in Amsterdam. Onze tweede jaarlijkse gebruikersconferentie was een van de meest memorabele genealogische evenementen van het jaar, waar MyHeritage-medewerkers, internationaal gerenommeerde genealogie- en DNA-experts en sprekers en MyHeritage-gebruikers uit 30 landen over de hele wereld samenkwamen.

MyHeritage Live 2019 Amsterdam

Lees het volledige verslag van MyHeritage LIVE en bekijk de lezingen gratis online.

Bekijk de highlights van het evenement in deze video:

Op MyHeritage LIVE gingen we in première met de film The Missing Piece, een originele documentaire van MyHeritage. The Missing Piece is een krachtige en inspirerende film over hoop en ontdekking. Het vertelt het verhaal van 2 zussen, die werden verlaten als kinderen, die schijnbaar onoverkomelijke obstakels overwinnen om te ontdekken wie ze zijn en waar ze vandaan komen. Het is een ontroerend bewijs van de betekenisvolle ontdekkingen die elke dag worden gedaan via MyHeritage.

Een andere interessante aankondiging op MyHeritage LIVE was de lancering van ons nieuwe kennisplatform MyHeritage Educatie. Deze online hub is gevuld met bronnen om uw begrip van het MyHeritage-platform te vergroten en u te helpen het meeste uit uw onderzoek naar familiegeschiedenis te halen. De gratis site bevat instructievideo’s, webinars, artikelen en downloadbare bronnen. De site is nu beschikbaar in 10 talen en er wordt wekelijks nieuwe inhoud toegevoegd. Lees hier meer over het kennisplatform in deze blog post.

Deze video neemt u mee door de nieuwe website:

Een andere gebeurtenis in september was de aankondiging door MyHeritage van de acquisitie van SNPedia en Promethease. Dit was onze eerste acquisitie op het gebied van consumenten-gezondheid en onze 10e acquisitie sinds MyHeritage’s oprichting.

Vlak voor de Rugby World Cup bracht MyHeritage Chris Robshaw, Jamie Heaslip, Serge Betsen en Sean Fitzpatrick samen — vier grote rugby legendes — om hun etnische roots te onthullen en geweldige ontdekkingen te doen over hun familiegeschiedenis.

MyHeritage keerde in september terug naar de set van Dr. Phil om hem de resultaten van zijn MyHeritage gezondheidstest te presenteren en zijn genetische risico’s te bespreken. MyHeritage genetica consultant, Jessica Greenwood, MS, LGC, voegde zich bij Dr. Phil op tv om zijn resultaten te bespreken.

Oktober

Dr. Yaniv Erlich, Chief Science Officer van MyHeritage, was te zien op TEDMED, de wereldwijde gemeenschap die zich inzet voor het delen van impactvolle ideeën en empowerment van leiders in verandering op het gebied van gezondheid en geneeskunde. Yaniv sprak over het potentieel van biomedisch onderzoek en de vele inzichten die we kunnen krijgen door genealogisch onderzoek. Deze inzichten omvatten de levensduur van individuen, migratiepatronen en meer.

Braziliaanse nationale iconen, voetballers Emerson, Aldair en Amoroso, deden een DNA-test met MyHeritage om te leren over hun unieke oorsprong en om te zien of er meer ten grondslag ligt aan hun teamgeest dan op het eerste gezicht lijkt.

November

We hebben de lijstweergave van de stamboom verbeterd, een belangrijke stamboomweergave die vooral handig is voor het werken met grote stambomen. Lijstweergave is nu nuttiger dan ooit: u hebt rechtstreeks toegang tot Smart Matches ™, Record Matches en DNA Matches in de lijst, kunt eenvoudig personen zoeken en sorteren, en profiteren van vele andere handige functies.

December

In december hebben we ervaringen gedeeld van onze recente Tribal Quest-expeditie naar het hart van het Amazone-regenwoud, waar we het rijke erfgoed en de familieverhalen van de Achuar-stam van Ecuador hebben vastgelegd. Dit was de vierde Tribal Quest-expeditie, ons wereldwijde initiatief om de familiegeschiedenis van afgelegen stammen te documenteren wier cultuur met uitsterven wordt bedreigd. Bezoek de nieuwe sectie van onze Tribal Quest-website voor meer informatie over de Achuar-stam.

Slechts een paar weken geleden kondigden we een belangrijke toevoeging aan de MyHeritage Health-test aan – 9 nieuwe gezondheidsrapporten, de eerste van vele updates die we in de toekomst willen uitbrengen. De 9 nieuwe rapporten bevatten een polygene risicoscore voor het evalueren van het genetische risico voor hoge bloeddruk, 3 rapporten die het genetische risico voor het ontwikkelen van een ziekte schatten en 5 rapporten over de dragerschapsstatus die aangeven of een persoon drager is van een ziekte die kan worden doorgegeven door een koppel aan hun kinderen, als beide partners dragers zijn voor dezelfde aandoening. De toevoeging van de nieuwe rapporten brengt het totale aantal gezondheidsrapporten op 36, bestaande uit 4 unieke polygene risicoscores (inclusief hartaandoeningen, diabetes type 2 en borstkanker bij vrouwen), 14 rapporten over persoonlijk genetisch risico voor het ontwikkelen van gezondheidsproblemen, en 18 dragerschapsrapporten. Veel van deze rapporten zijn exclusief voor MyHeritage.

Na het succes van MyHeritage LIVE 2018 en 2019 hebben we in december aangekondigd dat MyHeritage LIVE, onze jaarlijkse gebruikersconferentie, zal plaatsvinden in Tel Aviv op 25-26 oktober 2020. We hopen u daar allemaal te zien!

Een unieke documentaire werd geproduceerd door I Am Migration in samenwerking met MyHeritage. De film viert diversiteit in de Verenigde Staten en het scala aan culturen die samenkomen om van de Verenigde Staten een echt levendig mozaïek van mensen te maken. De volledige documentaire is gratis beschikbaar. We hebben ook een Spaanse versie van de documentaire geproduceerd en er is nog veel meer geweldige content te zien op de I Am Migration website.

De handige functie genaamd Gerelateerde gegevens op historische gegevenspagina’s is bijgewerkt. Deze functie werd voorheen “The Record Detective” genoemd. Met deze functie worden extra gegevens weergegeven die mogelijk toebehoren aan dezelfde persoon in het huidige record. We tonen nu Gerelateerde gegevens in een handig paneel aan de rechterkant van de record, in plaats van eronder. We hebben ze ook opnieuw berekend en honderden miljoenen aanvullende gerelateerde gegevens toegevoegd. Dit opent de deur naar vele nieuwe en relevante ontdekkingen.

Familie herenigingen

MyHeritage is uitgegroeid tot de toonaangevende wereldwijde service voor DNA-matching voor familieleden over de hele wereld. Dankzij onze uitgebreide wereldwijde DNA-database zijn we beter gepositioneerd dan andere diensten om herenigingen tussen familieleden verspreid over de hele wereld mogelijk te maken.

Met elke dag nieuwe familiereünies die plaatsvinden, zijn hier slechts een paar die we vanaf 2019 willen benadrukken:

Faith Loftesness uit Colorado was geadopteerd als baby in een ziekenhuis in 1957 in Albany, New York. Ze was 9 toen ze hoorde dat ze geadopteerd was. Toen ging ze op zoek naar haar biologische ouders, omdat ze meer wilde weten over waar ze vandaan kwam. Haar 50-jarige zoektocht eindigde uiteindelijk toen ze zich herenigde met haar biologische moeder, dankzij MyHeritage DNA.

In een van de meest hartverwarmende herenigingen dit jaar, ontmoette Sandra Tirone haar vader slechts enkele dagen voor zijn overlijden, na 44 jaar zoeken. Sandra reisde met haar kinderen om haar vader, George, te ontmoeten die op zijn sterfbed lag. George werd voorgesteld aan zijn kleinkinderen waarvan hij nooit wist dat ze bestonden, voordat het te laat was. Slechts 3 dagen na hun emotionele hereniging overleed George.

Het leek een doodlopende weg voor John Cummings en zijn biologische vader Rick, die vele jaren naar elkaar zochten. Nadat hij vorig jaar een MyHeritage DNA-set voor Kerstmis had ontvangen, kreeg John een match met een eerste neef, die hem met zijn vader kon linken. Ze hadden niet alleen op een uur rijden van elkaar gewoond, op een gegeven moment werkten ze zelfs aan de overkant van elkaar!

Een DNA-upload naar MyHeritage gaf Tracy Shand uit Melbourne, Australië een match van 14% – een waarschijnlijke neef of achterneef. Dat leidde haar naar haar hereniging met haar biologische vader.

Irma Karczewski werd geboren in Duitsland vlak na de Eerste Wereldoorlog en werd opgevoed door haar tante. Irma kende geen biologische familie die overbleef en ze zocht meer dan zes decennia zonder succes. Dankzij een MyHeritage DNA-test van haar kleindochter vond ze haar verloren gewaande broer en kon ze haar 99e verjaardag vieren, omringd door nieuwe familieleden.

In zijn jeugd wenste Kevin Williams altijd een vader te hebben. Het was een DNA-upload naar MyHeritage – en een helpende hand van MyHeritage-oprichter en CEO Gilad Japhet – die uiteindelijk de zaak voor hem oploste.

Broer en zus Henrik en Maria werden beiden geadopteerd uit Zuid-Korea door Zweedse families – en vonden elkaar begin 2018 dankzij MyHeritage DNA. Ze konden hun geluk niet op, totdat hun MyHeritage DNA-resultaten een andere halfzus onthulde die in de Verenigde Staten woonde!

Jenna Behrmann groeide op en wist niets van haar biologische familie of andere broers en zussen. Ze wilde altijd meer weten over waar ze vandaan kwam. DNA Quest leidde Jenna uiteindelijk naar haar biologische moeder, Sue, en drie halfbroers en -zussen. Het bleek dat Jenna slechts 45 minuten rijden van haar biologische moeder had gewoond!

Diane Riminiscenza nam deel aan DNA Quest in maart 2018 om meer over haar roots te leren, en dit te kunnen doorgeven aan haar kinderen en kleinkinderen. Door het pro bono-project ontdekte ze drie broers en zussen en kon ze dit jaar voor het eerst Kerstmis met hen doorbrengen.

Webinars

In 2019 hebben we informatieve, diepgaande MyHeritage-webinars geproduceerd die worden gegeven door experts in genealogie en DNA-testen en die verschillende onderwerpen behandelen. Webinars stellen MyHeritage-gebruikers in staat om in hun eigen tempo en vanuit het comfort van hun eigen huis te leren.

Hier zijn een aantal van de meest populaire webinars uit 2019:

Krijg een dieper inzicht in de producten en functies van MyHeritage in het gedeelte met webinars van onze kennisbank.

Historische gegevens

We hebben een belangrijke mijlpaal bereikt – er zijn nu 10,2 miljard records van 22.000 unieke wereldwijde collecties op MyHeritage SuperSearch ™!

Alleen al in 2019 hebben we 1,5 miljard records uit 80 belangrijke collecties gepubliceerd. Hier zijn enkele van de belangrijke nieuwe collecties die we dit jaar hebben toegevoegd:

Frankrijk, Noord Burgerlijke Huwelijken, 1792–1937

Twee collecties uit Duitsland: Hesse Geboorte-Index, 1874–1911 en Hesse Huwelijks-Index, 1849–1931

Noorwegen Volkstelling 1801, 1865, 1891, 1900, 1910

De Deense telling van 1940

Nederlandse kranten, 1659-1899

Collecties kranten uit de Verenigde Staten:  Florida, Texas, Kansas, en Wisconsin

Electorale verkiezingslijsten uit Australië, 1893–1949

Quebec Trouwcertificaten, 1926–1997

Conferenties

In 2019 hebben we genealogische conferenties over de hele wereld bijgewoond in Zweden, Australië, Nieuw-Zeeland, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en meer.

We hopen je snel te zien op een conferentie bij jou in de buurt!

MyHeritage Team

Dit jaar hebben we ons kantoor in Tel Aviv naar een nieuwe locatie verplaatst en 131 nieuwe medewerkers aangenomen. De gezinnen van onze medewerkers groeiden ook – we vierden 8 MyHeritage-bruiloften en voegden 30 nieuwe baby’s aan onze stambomen toe!

Medewerkers konden het hele jaar door presentaties volgen over verschillende onderwerpen, zoals bewustzijn rondom borstkanker, informatiebeveiliging, de productie van het Eurovisiesongfestival en meer.

We hielden twee Hackathons, een in januari en een in december, waar werknemers dagen doorbrachten die gewijd waren aan nieuwe initiatieven en teamwork. Het is een geweldige kans voor werknemers om nieuwe en creatieve ideeën te ontwikkelen in een goede en positieve sfeer.

In de loop van het jaar nam elk team een korte break van hun werk om het land te verkennen en plezier te hebben. Een hoogtepunt was de bedrijfsreis naar Eilat. Iedereen had een geweldige tijd op het strand, lekker eten en ontspannen. Hier zijn enkele foto’s van hun avonturen buiten het kantoor.

Naast onze pro bono-initiatieven, hebben we bedrijfsbrede vrijwilligersprogramma’s waarbij onze werknemers de kans krijgen iets terug te doen voor de gemeenschap. MyHeritage-teamleden bezoeken regelmatig een plaatselijke middelbare school en begeleiden kansarme jongeren. Werknemers hebben ook vrijwilligerswerk gedaan om ouderen te helpen bij huisrenovaties en het creëren van tuinen in kleuterscholen, naast andere initiatieven.

Conclusie

Nu het decennium ten einde loopt, kijken we graag terug op hoe ver we de afgelopen 10 jaar zijn gekomen. Ons getalenteerde team is niet gestopt met groeien.

Hier zijn foto’s van ons team op het hoofdkantoor door de jaren heen:

2011
2013
2014
2015
2018
2019

We willen onze gebruikers en iedereen bedanken die een deel van onze reis is geweest in de afgelopen 10 jaar en daarna. We hebben gezien hoe belangrijk community en mensen zijn voor groei en succes, en we kijken ernaar uit om de komende jaren voor u en met u te werken.

We wensen u en uw familie een gelukkig nieuwjaar!

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd