Terugblik op het jaar 2021 bij MyHeritage

Terugblik op het jaar 2021 bij MyHeritage

2021 was een spannend en uitdagend jaar. Dit jaar zagen we burgers naar de ruimte vliegen, COVID-vaccins wereldwijd worden toegediend, grote evenementen gepland voor 2020 die een jaar te laat plaatsvonden, en wereldwijde problemen met de toeleveringsketen die ons leven ontwrichtten. Ondanks dit alles hebben de afgelopen twee jaar ons geleerd dat flexibiliteit en veerkracht essentieel zijn.

Hier bij MyHeritage hebben we samen met u in deze achtbaan gezeten en blijven we doen waar we goed in zijn: innoveren om uw ervaring op MyHeritage te verbeteren voor een eenvoudigere en succesvollere ontdekkingen van familiegeschiedenis.

We hebben verschillende nieuwe fotofuncties uitgebracht, waarmee we onze positie als de belangrijkste bestemming voor het uploaden en delen van familiefoto’s hebben versterkt. Onze baanbrekende functie Deep Nostalgia™, die gezichten animeert in stilstaande foto’s, ging volledig viral, met miljoenen animaties die werden gemaakt in de eerste paar dagen na de lancering. Dankzij Deep Nostalgia™ bereikte de MyHeritage mobiele app de top van de App Store en was de populairste gratis app in 22 landen! We hebben ook meerdere tools toegevoegd om het werken met DNA Matches nuttiger en gemakkelijker te maken.

18 jaar na onze oprichting werd MyHeritage overgenomen door Francisco Partners, een toonaangevende wereldwijde investeringsmaatschappij. Francisco Partners zijn perfect afgestemd op onze missie en samen werken we zo hard als altijd om de toekomst van de familiegeschiedenis te verbeteren.

MyHeritage zet zich in om historische gegevens van over de hele wereld toe te voegen voor verder familiehistorisch onderzoek. In augustus hebben we Filae overgenomen, een toonaangevende genealogische dienst in Frankrijk. MyHeritage-gebruikers hebben al toegang gekregen tot bijna een miljard exclusieve Franse historische records die als gevolg van deze overname aan MyHeritage zijn toegevoegd.

In 2021 draaide ons gratis, online, live genealogische webinar-aanbod op volle toeren verder, inclusief wekelijkse Ask the Expert-sessies en honderden Facebook Lives in meerdere talen. We vierden de mijlpaal van 150 Facebook Live-sessies alleen al in het Engels sinds 2020!

Hier is de volledige samenvatting van 2021 bij MyHeritage:

Januari

Genetische Groepen zijn sinds de lancering een van de belangrijkste toevoegingen aan onze DNA-test. In januari, slechts enkele weken na de eerste release van de functie Genetische Groepen, hebben we belangrijke verbeteringen aan Genetische Groepen aangekondigd: de toevoeging van een Tijdlijn-widget waarmee u het migratiepatroon van een Genetische Groep in de loop van de tijd kunt volgen, en een meer gedetailleerd onderdeel Belangrijkste Plaatsen, waar u kunt zien waar leden van een genetische groep gedurende een bepaalde periode hebben gewoond.

Tijdlijn animatie voor de Genetische Groep “Mormonen in de VS (Utah en Idaho) en in Canada”

Tijdlijn animatie voor de Genetische Groep “Mormonen in de VS (Utah en Idaho) en in Canada”

Onze eerste fototool die in 2021 werd uitgebracht, was Kleurrestauratie, waarmee de kleuren in vervaagde kleurenfoto’s prachtig worden hersteld. Het is ideaal voor het herstellen van gescande foto’s uit de jaren 1950 tot de jaren 1990 die oorspronkelijk in kleur zijn gemaakt, maar in de loop der jaren zijn vervaagd. Sinds de release zijn 16,4 miljoen foto’s in kleur hersteld op MyHeritage!

De Photo Storyteller™ was een andere hit. Met deze mobiele functie kunt u de verhalen achter uw favoriete familiefoto’s opnemen en het audioverhaal aan de foto’s toevoegen met behulp van de MyHeritage mobiele app. Sinds de release zijn er 692 duizend verhalen opgenomen.

Februari

In februari waren onze DNA-gebruikers verheugd toen we een nieuwe update van de Theory of Family Relativity™ aankondigden. Deze baanbrekende functie biedt u theorieën die de relatie tussen u en uw DNA-matches kunnen verklaren, op basis van gegevens uit onze hele verzameling stambomen en historische gegevens.

Voorafgaand aan President’s Day in de Verenigde Staten bracht MyHeritage een innovatieve advertentie uit waarin Abraham Lincoln is te zien als nooit tevoren, terwijl hij zijn familiegeschiedenis verkent op MyHeritage. Dit was een voorbode van de innovaties van MyHeritage op basis van kunstmatige intelligentie die spoedig een geheel nieuw perspectief op de familiegeschiedenis zouden inluiden en tot leven zouden brengen.

In februari kondigden we ook goed nieuws aan voor Mac-gebruikers van Family Tree Builder met de release van een nieuwe versie van onze geliefde Family Tree Builder-software voor macOS Big Sur.

Als onderdeel van de trend om de functies van DNA Matching op MyHeritage te verbeteren, hebben we een aantal nieuwe toevoegingen aan Gedeelde DNA Matches op MyHeritage uitgebracht, waardoor het gemakkelijker wordt om toegang te krijgen tot essentiële informatie over gedeelde matches. Deze omvatten indicaties of gedeelde DNA-matches voorkomen in een stamboom op MyHeritage en of er notities zijn toegevoegd aan een gedeelde match – beide toevoegingen zijn door onze gebruikers aangevraagd.

Eind februari maakten we de winnaars bekend van onze #LoveInFullColor Valentijnsdag-wedstrijd. We hebben onze gebruikers gevraagd om verbeterde, ingekleurde en/of in kleur herstelde trouwfoto’s te delen, en we werden overweldigd door alle inzendingen – zulke prachtige foto’s en fascinerende verhalen van over de hele wereld!

Dit alles was slechts een opwarmertje voor wat eind februari zou komen, toen de release van Deep Nostalgia™ de wereld stormenderhand veroverde. We zagen recordverkeer naar onze website toen miljoenen mensen zich haastten om hun historische foto’s te animeren en het verleden tot leven te brengen. De opmerkelijke technologie voor het animeren van foto’s werd in licentie gegeven door MyHeritage van D-ID, een bedrijf dat gespecialiseerd is in video-re-enactment met behulp van deep learning.

De baanbrekende fotofunctie waarmee je de gezichten van je dierbaren kunt animeren in stilstaande foto’s ging meteen viral.

Gebruikers reageerden met verwondering en emotie: sommigen waren onder de indruk toen ze voorouders die ze nog nooit hadden ontmoet – sommigen van meer dan 100 jaar geleden – zagen bewegen, knipperen en glimlachen. Anderen waren tot tranen toe ontroerd bij het zien van hun verloren dierbaren in beweging, na zoveel jaren met alleen stilstaande foto’s als herinnering.

Maart

Deep Nostalgia™ ging steeds verder viral. Naarmate er steeds meer voorbeelden van het gebruik van over de hele wereld werden gedeeld, bereikten we de nieuwe mijlpalen van 26 miljoen, en vervolgens werden 50 miljoen animaties gemaakt.

Deze video laat zien welk wereldwijd fenomeen Deep Nostalgia™ is geworden:

Eind maart kondigden we een nieuwe toevoeging aan DNA Matches op MyHeritage aan: de mogelijkheid om uw genetische groepen te vergelijken met die van DNA Matches op de DNA Match-pagina.

April

In april organiseerden we de tweede jaarlijkse 24-uurs genealogische webinar-marathon op Legacy Family Tree Webinars. Het evenement was een daverend succes. Je kunt de opnames op elk moment bekijken met een webinar-lidmaatschap van FamilyTreeWebinars.com, samen met alle online lessen van het jaar en vele, vele andere uitstekende webinars.

We hebben 10 extra animaties voor Deep Nostalgia™ geïntroduceerd, waarmee gebruikers foto’s kunnen animeren met een breder spectrum aan gebaren en emoties, zoals hartelijk lachen, een kus geven, goedkeurend knikken en meer.

We hebben aangekondigd dat Francisco Partners, een toonaangevende wereldwijde investeringsmaatschappij gespecialiseerd in samenwerking met technologiebedrijven, MyHeritage heeft overgenomen. We zijn verheugd over de mogelijkheid om onze visie op groei bij MyHeritage te versnellen, waardoor we op ons pad kunnen voortgaan en doen waar we goed in zijn: onze gebruikers op de eerste plaats zetten en hen levensverrijkende en soms levensveranderende ervaringen bieden.

Een andere verbetering van de website hielp om de navigatiebalk op MyHeritage intuïtiever en gebruiksvriendelijker te maken.

Mei

Ter ere van Bevrijdingsdag in Europa vond het MyHeritage Research-team een aantal prachtige foto’s van MyHeritage gebruikers en nam contact met hen op om die verhalen te ontdekken. We hebben ze ook ingekleurd en verbeterd met behulp van de MyHeritage fototools.

Toen de langverwachte aflevering van de reünie van het Friends TV-programma in première ging, dook het onderzoeksteam van MyHeritage, meer dan 17 jaar sinds de laatste aflevering, diep in de stambomen van de cast en ontdekte dat Courteney Cox (Monica) en Matthew Perry (Chandler) eigenlijk familie zijn! De onthulling veroorzaakte nogal wat opschudding in de wereldwijde media.

Juni

In juni hebben we nog een fotofunctie toegevoegd aan onze fotogereedschapskist en hebben we Fotoreparatie geïntroduceerd, waarmee gebruikers automatisch bekraste en beschadigde foto’s op MyHeritage kunnen repareren.

Photo Repair repareert automatisch krassen, scheuren, gaten, vlekken en andere beschadigingen op historische foto’s. Dit markeerde opnieuw een succesvolle samenwerking met DeOldify. Sinds de release zijn er 1,75 miljoen foto’s gerepareerd op MyHeritage.

Juli

Ter ere van 4 juli vond het MyHeritage Research-team enkele intrigerende historische foto’s die 150 jaar geleden gemaakt waren. We hebben ze ingekleurd en verbeterd om verbluffende, full-color, kristalheldere versies te produceren, en zijn vervolgens op zoek gegaan naar de verhalen achter de foto’s.

We ontdekten ook het inspirerende verhaal van ‘The Star-Spangled Banner‘ en vonden levende afstammelingen van zowel de man die het Amerikaanse volkslied schreef als de vrouw die de vlag maakte.

De belangrijkste functie-update die we in juli hebben geïntroduceerd, was de mogelijkheid om een Theory of Family Relativity™ op MyHeritage te bevestigen of te verwerpen, waardoor gebruikers theorieën systematisch kunnen nalopen en die niet langer relevant zijn, kunnen markeren om zo de nieuwe meer opvallend te maken. Deze functionaliteit werd veel gevraagd door onze DNA-gebruikers en werd zeer goed ontvangen.

Augustus

In augustus maakten we het nieuws bekend dat MyHeritage overeenkomsten had getekend voor de overname van Filae, een toonaangevende genealogische dienst in Frankrijk. De overname versterkte de positie van MyHeritage als de toonaangevende dienst voor familiegeschiedenis voor mensen met Europese roots.

We hebben de meest populaire weergave voor stambomen op MyHeritage verbeterd met een nieuw ontwerp, waardoor het gemakkelijker is dan ooit om door uw stamboom te navigeren en nieuwe ontdekkingen te doen. Samen met deze update hebben we een nieuw relatiediagram geïntroduceerd dat het eenvoudig maakt om de paden tussen uzelf en uw familieleden te traceren.

We hebben een nieuw inkleuringsmodel toegevoegd voor MyHeritage In Color™ dat de resultaten van de inkleuringstool naar een geheel nieuw niveau tilt. Het nieuwe model werkt vooral goed op foto’s die ook zijn verbeterd met de MyHeritage Photo Enhancer.

September

In september hebben we een paar updates van de nieuwe, verbeterde stamboomweergave geïntroduceerd als reactie op feedback van onze gebruikers.

We organiseerden ook Webtember op Legacy Family Tree Webinars, met gratis webinars over genealogie en DNA die elke vrijdag in september werden gehouden, met in totaal 30 live en vooraf opgenomen webinars.

Oktober

In oktober lanceerden we de nieuwe en verbeterde website van Legacy Family Tree Webinars. Het is nu sneller, gemakkelijker te navigeren en meer mobielvriendelijk en bevat verschillende nieuwe pagina’s en functies. Legacy Family Tree Webinars is een wereldpionier op het gebied van online genealogisch onderwijs en een van de waardevolle aanwinsten van MyHeritage. De site, gehost door Geoff Rasmussen, heeft tot nu toe meer dan 1.600 live en opgenomen webinars gehouden, gegeven door topexperts in familiehistorisch onderzoek en geraadpleegd door genealogen van alle vaardigheidsniveaus over de hele wereld.

We hebben ook nog een update uitgevoerd van de gegevens voor de Theory of Family Relativity™, wat resulteerde in de toevoeging van 19 miljoen nieuwe theorieën.

November

In november kondigden we een samenwerking aan met Expedia om gebruikers te helpen bij het plannen van de ultieme rootstrip om in de voetsporen van hun voorouders te treden. We hebben de Heritage Travel Hub gelanceerd, een website die wordt gehost op Expedia, om een reisschema in kaart te brengen op basis van ontdekkingen in de familiegeschiedenis van MyHeritage.

In november hebben we ook de eerste fase van labels voor DNA matches uitgebracht, waarmee we op een handige manier DNA-matches op MyHeritage kunnen organiseren. U kunt uw DNA-matches nu labelen volgens de criteria van uw keuze met 30 verschillende kleuren. Elke kleur kan worden toegewezen om een andere interessegroep te vertegenwoordigen, zodat u ze efficiënter kunt beoordelen en meer vooruitgang kunt boeken in uw onderzoek naar familiegeschiedenis.

December

Slechts enkele weken na de eerste release van Labels voor DNA Matches op MyHeritage, werd fase twee voltooid en werden DNA Match-labels op 3 plaatsen toegevoegd: bovenaan de Review Match-pagina, Gedeelde DNA-matches en DNA-match export.

MyHeritage bereikte weer een buitengewone mijlpaal om het jaar af te sluiten, met meer dan een miljoen jaarlijkse abonnees! Om de gelegenheid te vieren, hebben we besloten om een verrassingsbezoek te brengen aan onze miljoenste abonnee bij haar thuis in België en met haar te praten over haar MyHeritage-ervaring. We vierden het met een fanfare, ballonnen en taart. Bekijk de video van het verrassingsbezoek!

Slechts één dag voor het einde van het jaar werd de oprichter en CEO van MyHeritage, Gilad Japhet, vereerd met een uitnodiging in het huis van de Israëlische president in Jeruzalem, waar president Isaac Herzog de tweede jaarlijkse presidentiële bijeenkomst hield. De agenda van dit jaar was gewijd aan presentaties door Gilad en zijn moeder, prof. Sara Japhet, 87, die een laureaat van de Israëlprijs in Bijbelstudies is. De Japhets werden door de president aan het publiek voorgesteld en hun respectievelijke presentaties legden een verband tussen het belang van stambomen in bijbelse tijden en hun voortdurende belang in de moderne tijd. Gilad verbaasde het publiek met demonstraties van de nieuwste technologische hulpmiddelen die door MyHeritage worden aangeboden om familiehistorisch onderzoek tegenwoordig leuk en spannend te maken. Dit inspireerde de gasten van de president om een nieuwjaarsvoornemen te maken om hun familiegeschiedenis in 2022 te onderzoeken.

Geweldige verhalen van onze gebruikers

De ervaring van elke gebruiker is uniek en elke ontdekkingsreis is speciaal. Het afgelopen jaar hebben we een aantal ongelooflijke verhalen van onze gebruikers over de hele wereld gepresenteerd.

Sommigen beschreven hun gebruik van de MyHeritage Photo Tools, zoals Christina McKillip uit de VS, wiens vader emotioneel werd toen hij een animatie van een foto van zijn grootmoeder zag; Doris McQueen, die een heel fotoalbum maakte voor de 91-jarige tante van haar man nadat ze haar familiefoto’s had ingekleurd en verbeterd; of Eliška Potužníková, die familieleden op een vervaagde foto identificeerde dankzij de fototools van MyHeritage.

MyHeritage DNA hielp Gina McClelland om haar broers en zussen die halverwege de wereld wonen te vinden en contact te leggen, en Stephanie Gutsys ontdekte haar mysterieuze biologische grootvader. Diane Ward ontdekte de identiteit van haar biologische moeder, maar ook van een levende halfzus die in de Verenigde Staten woont, dankzij een DNA-test die ze zichzelf een paar jaar geleden met Kerstmis gaf. Debra Biagini’s DNA-resultaten brachten haar ertoe haar biologische vader te ontmoeten en een sterke band met hem te vormen toen hij in de 90 was. Erna Rusi gaf de hoop nooit op en een DNA-match van 3% leidde haar naar haar vader.

Linda Schmidt ontving een Record Match op MyHeritage die haar naar een verbluffend gedetailleerd verslag leidde van de ervaringen van haar grootvader in het Amerikaanse leger tijdens de Eerste Wereldoorlog, en het was een Search Connect™-resultaat dat gebruiker Erick Löfdahl ertoe bracht de WO II-prestaties van zijn voorouders te ontdekken, waardoor hij voor de eerste keer het graf van de held in België bezocht.

Er waren veel verhalen die echt ons hart veroverden en ons naar de zakdoek deed reiken. Hier waren er een paar:

Karolina Jurzky’s grootvader had haar verteld dat haar overgrootvader een paar zussen had gered van de nazi’s, en met behulp van MyHeritage was ze in staat om hun nakomelingen te lokaliseren en met hen in contact te komen. Dit verhaal was onlangs te zien op CNN en trok internationale aandacht, en we kunnen niet dankbaarder en trotser zijn dat we er deel van hebben uitgemaakt. Kara Miller, die werd geplaatst voor een gesloten adoptie toen ze twee dagen oud was, ontving een MyHeritage DNA-match die haar ertoe bracht contact te maken met haar beide biologische ouders. Maanden later konden zowel haar biologische vader als haar adoptievader haar op haar trouwdag naar het altaar begeleiden. De moeder van Clare Reay geloofde dat ze wees was geworden in een concentratiekamp en heeft haar biologische familie nooit gekend. Toen Clare een MyHeritage DNA-test deed, vond ze de zussen van haar moeder die al meer dan 50 jaar naar haar op zoek waren! Ze zijn onlangs persoonlijk herenigd, zoals beschreven in dit artikel in de Washington Post.

Historische records

Hier is slechts een kleine selectie van enkele van de uitstekende historische collecties die in 2021 zijn toegevoegd:

Pernambuco, Brazilië geboorten en dopen, 1800–1920; Huwelijken, 1800–1960

Frankrijk, Nord burgerlijke geboorten, 1820–1915; en Nord burgerlijke overlijdens, 1820–1935

Schotland volkstellingen, 1841–1901

Verenigde Staten en Canada, historische kranten

Frankrijk, kerkelijke dopen en geboorten; huwelijken; begrafenissen en overlijdens; 1872 Frankrijk volkstelling; 1906 Frankrijk volkstelling

Frankrijk, 1901 volksteling; volkstelling van Corrèze; 1911, volkstellingen van Hérault; 1836–1936, volkstellingen van Côtes-d’Armor, 1872–1906; dagelijkse begraafregisters van Parijse begraafplaatsen; ongegradueerde militairen en dienstplichtigen in Nord; Frankrijk; dienstplichtige militairen van Seine

Frankrijk, Vitale Gegevens Index; Naturalisaties, 1900–1963

En de volgende belangrijke collecties zijn bijgewerkt met nieuwe records:

Duitsland, Noordrijn-Westfalen, Overlijdensindex 1874–1938

Zweden, onderzoeksboeken huishoudens

Het MyHeritage team

Het hele jaar door, toen COVID het toeliet, konden we bepaalde gelegenheden vieren en vrijwilligersactiviteiten voortzetten.

Hier zijn foto’s van enkele van onze evenementen:

Gezondheidsweek op kantoor

Gezondheidsweek op kantoor

Terug naar School pop-up

Terug naar School pop-up

Zomerconcert

Zomerconcert

We hebben deze ongelooflijke medewerkers bedankt die hun decennium hebben gevierd bij MyHeritage. Ze zijn stuk voor stuk een essentieel lid van de MyHeritage-familie en we kijken uit naar nog vele mooie jaren samen!

MyHeritage medewerkers vieren hun 10-jarig jubileum

MyHeritage medewerkers vieren hun 10-jarig jubileum

Vooruit kijken 

2021 was een spannend jaar voor MyHeritage, vol mijlpalen en prestaties. We willen graag van deze gelegenheid gebruik maken om al onze gebruikers te bedanken voor hun aanwezigheid en om ons bij elke stap inspiratie te geven. Jullie zijn de reden dat we blijven creëren en evolueren.

We kijken vol verwachting uit naar 2022 – er zijn zoveel spannende ontwikkelingen op komst! We maken ons op voor een jaar van nieuwe releases, met baanbrekende nieuwe functies, tools en updates. We zullen miljarden historische gegevens uit de hele wereld publiceren, zodat u nog meer vooruitgang kunt boeken met uw genealogisch onderzoek. Blijf ons volgen!

Wij wensen u en uw familie een gezond en voorspoedig nieuwjaar!